Verdiepingscursus architectuurgeschiedenis: tijdvak de Middeleeuwen

Bestudeer de architectuur van de Middeleeuwen in Europa en het Midden Oosten met Byzantijnse, Karolingische, Ottoonse, Arabische, Romaanse, Gotische architectuur. Je ontdekt de verbanden met de Romeinse architectuur uit de Oudheid, de onderlinge verbinding tussen de verschillende stromingen en de relatie tot kerk, staat en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen.

Prijs: € 230,00 inclusief 21% btw.

Extra: Bespaar € 200,- door je in te schrijven voor de gehele leergang architectuurgeschiedenis.

Locatie: online.

 

 

De robuuste bouw van de Romaanse kerken en de luchtige gotische kathedralen zijn zowel een voortzetting van de Romeinse architectuur als een aanschakeling van eigentijdse innovaties. Met deze cursus leer je de middeleeuwse architectuur herkennen, de bouwtechnieken begrijpen en krijg je inzicht in de functionele rol van de gebouwen binnen de middeleeuwse maatschappij. We behandelen de eerste kerken, Karolingische en Ottoonse bouwwerken, de gotische architectuur en zowel de kerken, de burchten als de stadsgebouwen.

Deze cursus heeft 6 colleges van 2,5 uur die live online worden verzorgd om de twee weken. Online cursussen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas.
Online colleges zijn live en kunnen opgenomen worden als je dat minimaal één dag vooraf doorgeeft aan ons of jouw docent. Zo hoef je niets te missen.

Het complete verdiepingsprogramma architectuurgeschiedenis
Met het verdiepingsprogramma kijk je naar stijlontwikkelingen, bouwtechnieken, maatschappelijke veranderingen en de onderlinge verbanden. Je leert over de subtiele verschillen in tijdsperioden en regio's, over het gebruik van gebouwen en hoe je deze goed kunt omschrijven. 

Je kunt deze cursus fysiek klassikaal of interactief live online volgen. Het gehele studieprogramma bestaat uit 5 verdiepingscursussen die ook afzonderlijk te volgen zijn, ook zonder dat je een voorafgaande cursus gevolgd hebt. De vijf verdiepingscursussen omvatten de tijdsvakken Oudheid, de Middeleeuwen (deze cursus), Renaissance & tot en met de Verlichting, 19e en 20ste eeuw en de hedendaagse architectuur

Literatuur
David Watkin, De Westerse architectuur. Een geschiedenis, 2011 (ISBN 9789058750020, Boom Uitgevers, eerdere edities zijn ook goed). Koop dit boek direct bij bol.com
In de online leeromgeving vind je verder verdiepend materiaal en een samenvatting van deze colleges.

Docenten

Job Gerlings

Directeur

Architectuur- en kunsthistoricus gespecialiseerd in 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw en eigentijdse kunst, gecombineerd met culturele antropologie.

Verdiepingscursus architectuurgeschiedenis | tijdvak : de Middeleeuwen

Evenement-informatie
Startdatum Wordt nog gepland
Einddatum 31 december 2099
Prijs per persoon €230,00
Productcode 61
Locatie Online, interactief live