Over het KaperGerlings v.o.f.
Het bedrijf is een combinatie van een opleidingsinstituut en een evenementenbureau. We concentreren ons op activiteiten waar onze klanten zich zowel op persoonlijk vlak als professioneel kunnen ontwikkelen in de wereld van nu naar morgen en waaruit we leren van het verleden. Onderdeel van het KaperGerlings Instituut zijn ook de Samenlevingsacademie en First Row Entertainment (scrol naar beneden voor meer informatie over deze bedrijfsonderdelen).

Via persoonlijke groei van mensen die dit weer uitdragen, willen we de maatschappij en leefomgeving verbeteren. Onze missie is door met een verfrissende blik te kijken naar het geheel van zaken over de wereld, de samenleving, leefbaarheid en leefomgeving. Zo willen we mensen bewust maken, inspireren en kennis overdragen over hoe wij als mens geleefd hebben, (samen-)leven en hoe wij aan een betere leefwereld en leefomgeving kunnen werken.

Job Gerlings en Ralph | ondernemers en eigenaren van KaperGerlings

Wij, Job Gerlings (links) en Ralph Kaper (rechts), zijn bevlogen ondernemers en eigenaren van het KaperGerlings instituut voor kennis, groei en ontwikkeling. In ons bedrijf werken we samen met een stevig team van sociale, vakkundige professionals ten aanzien van al onze activiteiten.
Lees meer over Job Gerlings (links) link opent in een nieuw venster
Lees meer over Ralph Kaper (rechts) link opent in een nieuw venster

Onze missie
Via persoonlijke groei van mensen die dit weer uitdragen, willen we de maatschappij en leefomgeving verbeteren. Onze missie is door met een verfrissende blik te kijken naar het geheel van zaken over de wereld, de samenleving, leefbaarheid en leefomgeving. Zo willen we mensen bewust maken, inspireren en kennis overdragen over hoe wij als mens geleefd hebben, (samen-)leven en hoe wij aan een betere leefwereld en leefomgeving kunnen werken.

Historie van het bedrijf
In maart 2016 zijn onze oude bedrijven JMG Marketing (vanaf 2006) en First Row Entertainment (vanaf 2002) gefuseerd onder de naam KaperGerlings vof. Na een periode waarin we al veel samenwerkten en elkaar ondersteunden in ieders activiteiten was een fusie een natuurlijke stap. JMG Marketing was gespecialiseerd in online marketing, consultancy en projectmanagement voor de culturele sector en organiseerde evenementen als het Cultuurcongres voor marketing en sales, Nationale Molendag, Open Monumentendag en de BankGiro Loterij Molenprijs. 
First Row Entertainment was gericht op trainingen, entertrainment, events, workshops en produceerde 17 eigen muziektheaterproducties  Daarnaast was First Row Entertainment het moederbedrijf achter trainingsbedrijf Individuele Trainingen, gericht op zakelijke één-op-één trainingen. 
Alle bedrijven en handelsnamen zijn nu onderdeel van ons instituut.
In mei 2016 nam KaperGerlings de deelnemers over van een kunstinstituut in Amsterdam en breidden wij ons cursusaanbod uit met architectuur & stedenbouw, hedendaagse kunst en geschiedenis.
In de afgelopen jaren is ons bedrijf naast onze zakelijke en professionele klanten onze consumententak verder uitgebreid en een vaste klantengroep opgebouwd die regelmatig nieuwe activiteiten bij ons boekt.

First Row Entertainment
First Row Entertainment is het voormalig bedrijf van Ralph Kaper dat in 2002 opgericht werd en sinds 2016 onderdeel van het KaperGerlings Instituut.
Het bedrijfsonderdeel is nog altijd gespecialiseerd in muziektheater.  In de eigen muziektheaterproducties en -projecten staan de menselijke waardigheid, de menselijke verhoudingen, het samenleven en onze wereld waarin we leven centraal. Daarnaast organiseert de firma  (muziek-)theater en (muziektheater-)entertrainment voor bedrijven, teams, particulieren en scholen.

Website: www.firstrow.nl (opent in een nieuw scherm)

Samenlevingsacademie
Vanaf 2020 was de Samenlevingsacademie een van de bedrijfsonderdelen van het KaperGerlings instituut. Onder het motto "beter leven, werken en wonen in de wereld van morgen" organiseerden we in de Samenlevingsacademie activiteiten die meer gericht zijn op mens, maatschappij en samenleving, o.a. culturele antropologie, humanistiek, nieuwe wereldorde, sociologie, antroposofie en architectuur & stedenbouw meer gericht op samenlevingsvraagstukken.
Wij vinden het namelijk belangrijk dat we samenbouwen aan een betere wereld. Waar mensen gelukkiger met elkaar samenleven en samenwerken. Waar iedereen elkaar beter begrijpt, elkaar met respect behandelt en bouwt aan een constructieve samenleving. Dit proces begint met kennis, bewustwording en inzicht hoe wij denken, voelen, handelen en samenleven. Vanaf mei 2022 wordt gefaseerd de Samenlevingsacademie bij het KaperGerlings Instituut gevoegd.