Verdiepingscursus architectuurgeschiedenis: tijdvak de Oudheid

Met deze cursus krijg je inzicht in de architectuur van de oudheid door de gebouwen te bestuderen vanaf de eerste huizen en steden tot en met de Griekse en Romeinse tempels en paleizen, gecombineerd met de geschiedenis en de sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen.

Prijs: € 230,00 inclusief 21% btw.

Locatie: online.

Extra: Bespaar € 200,- door je in te schrijven voor de gehele leergang architectuurgeschiedenis.

 

 

Vanaf het moment dat de gebouwen afgerond waren, vormden zij een inspiratiebron voor de daaropvolgende generaties. Met deze cursus ontdek je hoe in de klassieke oudheid werd gebouwd, de gebouwen er bij de oplevering uitzagen, welke functies de gebouwen hadden en met welke techniek men gebruikten om te bouwen. Vanaf de eerste steden in 8000 voor Christus in Turkije en Mesopotamië, via de piramides van Egypte naar de Griekse en Romeinse tempels, paleizen en aquaducten tot en met 474 na Christus.

Deze cursus heeft 6 colleges van 2,5 uur die live online worden verzorgd om de twee weken. Online cursussen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas.
De cursus is onderdeel van de hele verdiepingsleergang architectuurgeschiedenis die loopt vanaf oktober 2023 t/m juni 2024. Iedere cursus kan afzonderlijk gevolgd worden zonder voorkennis van de voorafgaande cursus.
Online colleges zijn live en kunnen opgenomen worden als je dat minimaal één dag vooraf doorgeeft aan ons of jouw docent. Zo hoef je niets te missen.

Het complete verdiepingsprogramma architectuurgeschiedenis
Met het verdiepingsprogramma kijk je naar stijlontwikkelingen, bouwtechnieken, maatschappelijke veranderingen en de onderlinge verbanden. Je leert over de subtiele verschillen in tijdsperioden en regio's, over het gebruik van gebouwen en hoe je deze goed kunt omschrijven. 

Je kunt deze cursus interactief live online volgen. Het gehele studieprogramma bestaat uit 5 verdiepingscursussen die ook afzonderlijk te volgen zijn, ook zonder dat je een voorafgaande cursus gevolgd hebt. De vijf verdiepingscursussen omvatten de tijdsvakken Oudheid (deze cursus), de Middeleeuwen, Renaissance & tot en met de Verlichting, 19e en 20ste eeuw en de hedendaagse architectuur.

Literatuur
David Watkin, De Westerse architectuur. Een geschiedenis, 2011 (ISBN 9789058750020, Boom Uitgevers, eerdere edities zijn ook goed). Koop dit boek direct bij bol.com
In de online leeromgeving vind je verder verdiepend materiaal en een samenvatting van deze colleges.

 

Docenten

Job Gerlings

Directeur

Architectuur- en kunsthistoricus gespecialiseerd in 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw en eigentijdse kunst, gecombineerd met culturele antropologie.

Verdiepingscursus architectuurgeschiedenis | tijdvak : de Oudheid

Evenement-informatie
Startdatum Wordt nog gepland
Prijs per persoon €230,00
Productcode 60
Locatie Online, interactief live