Verdiepingscursus architectuurgeschiedenis tijdvak hedendaags 1320x300

Met deze cursus krijg je inzicht in de architectuur en stedenbouw van nu. Je verdiept je in de technologie, nieuwe vormen en een andere wereldvisie met ecologische en duurzame ontwerpen.

Prijs: € 230,00 inclusief 21% btw.

Extra: Bespaar € 200,- door je in te schrijven voor de gehele leergang architectuurgeschiedenis.

Locatie: online.

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze cursus heeft 6 colleges van 2,5 uur die live online worden verzorgd om de twee weken. Online cursussen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas.
Online colleges zijn live en kunnen opgenomen worden als je dat minimaal één dag vooraf doorgeeft aan ons of jouw docent. Zo hoef je niets te missen.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

CodeDataTijdLocatie/VormDocent
 1450 2024, maandagen: 22 april (1), 29 april (2), 6 mei (3), 13 mei (4), 27 mei (5), 3 juni (6).
Gaat definitief door.
19:00-21:30 uur Interactief online Drs. Job Gerlings
1581

2025, woensdagen: 19 februari (1), 26 februari (2), 5 maart (3), 12 maart (4), 19 maart (5) en 26 maart (6).

19:00-21:30 uur Interactief online Drs. Job Gerlings

  Inhoud

De hedendaagse architectuur staat bol van nieuwe ontwikkelingen. Architecten ontwerpen tegenwoordig niet alleen een mooi jasje, ook zoeken ze oplossingen voor maatschappelijke, sociale en milieu problematiek. De techniek speelt een steeds grotere rol en landen als China en de Verenigde Arabische Emiraten nemen het stokje over van Europa en Amerika als leider van de architectuurwereld.

In deze cursus verdiep je je in deze hedendaagse architectuur en krijg je handvatten om de nieuwe ontwikkelingen te volgen, te analyseren en te verklaren. De onderwerpen die je behandelt zijn onder meer de hedendaagse bouwtechniek, ecologische bouwprojecten, sociaal en maatschappelijke projecten, stedenbouw, woonhuisarchitectuur en landschapsarchitectuur.

Het complete verdiepingsprogramma architectuurgeschiedenis
Met het verdiepingsprogramma kijk je naar stijlontwikkelingen, bouwtechnieken, maatschappelijke veranderingen en de onderlinge verbanden. Je leert over de subtiele verschillen in tijdsperioden en regio's, over het gebruik van gebouwen en hoe je deze goed kunt omschrijven. 

Je kunt deze cursus fysiek klassikaal of interactief live online volgen. Het gehele studieprogramma bestaat uit 5 verdiepingscursussen die ook afzonderlijk te volgen zijn, ook zonder dat je een voorafgaande cursus gevolgd hebt. De vijf verdiepingscursussen omvatten de tijdsvakken Oudheid, de Middeleeuwen, Renaissance & tot en met de Verlichting, 19e en 20ste eeuw en de hedendaagse architectuur (deze cursus).

Literatuur
David Watkin, De Westerse architectuur. Een geschiedenis, 2011 (ISBN 9789058750020, Boom Uitgevers, eerdere edities zijn ook goed). Koop dit boek direct bij bol.com
In de online leeromgeving vind je verder verdiepend materiaal en een samenvatting van deze colleges.


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Architectuur- en kunsthistoricus gespecialiseerd in 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw en eigentijdse kunst, gecombineerd met culturele antropologie.

Lees meer over deze docent

 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

© bannerfoto: Steven Lek via Wikipedia, Museo de las Ciencias Príncipe Felipe in Valencia (Spanje)