ralph kaper kapergerlings instituut

Ralph Kaper, mede-eigenaar

0031(0)6 50 61 17 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben Ralph Kaper, medeeigenaar van het KaperGerlings Instituut. Als medeeigenaar richt ik mij bedrijfsmatig op de programmering, verkoop en marketing, HRM en de operations. Daarnaast verzorg ik trainingen, workshops en evenementen. De studiereizen bij KaperGerlings begeleid ik organisatorisch voor- en tijdens de reizen.
Bij First Row Entertainment, sinds 2016 bedrijfsonderdeel van het KaperGerlings Instituut, schrijf, componeer, arrangeer, regisseer en produceer ik muziektheater.

Werk en studie

JaarWerkervaring
2016 - heden Medeeigenaar van het KaperGerlings Instituut na de fusie van JMG Marketing (eigenaar Job Gerlings) en First Row Entertainment (Ralph Kaper).
2003 - heden

Eigenaar en oprichter First Row Entertainment van het muziektheater- evenementen- & entertrainmentbureau First Row Entertainment. Van de 13 jaar was First Row Entertainment 4 jaar vof en de andere periodes eenmanszaak.
First Row Entertainment is actief onder de website www.firstrow.nl  (opent in een nieuw venster) met nieuwe muziektheaterprojecten en diverse workshops voor particulieren, bedrijven en scholen.
Naast het bedrijfsmanagement waren zijn werkzaamheden:
Het geven van workshops en het organiseren van evenementen voor scholen, bedrijven en particulieren en verzorgen van catering. Klanten waren o.a. KLPD, ministerie van algemene zaken, vereniging van ziekenhuizen, Stichting St. Jacob, Kwintus, NUON, Randstad, etc.
Het schrijven, componeren, arrangeren, produceren en regisseren van eigen muziektheaterproducties (17 producties, 104 optredens, meer dan 400 spelers on stage).

2019-2022 Mede-eigenaar van de Samenlevingsacademie, bedrijfsonderdeel van het KaperGerlings Instituut waar ik me zich bezig hield met het organiseren van trainingen. In 2021 zijn de activiteiten van de Samenlevingsacademie weer bij het KaperGerlings Instituut gevoegd en het bedrijfsonderdeel opgeheven.
2014-2016 Eigenaar van Individuele trainingen, bedrijfsonderdeel van First Row Entertainment. Met dit bedrijfsonderdeel gaf ik trainingen en organiseerde ik trainingstrajecten. Het bedrijfsonderdeel is uiteindelijk bij het KaperGerlings Instituut gevoegd.
2014-2016 Muziektheater cursusprojecten 8 eindexamen klassen ID-College Woerden en Gouda.
2011-2013 In de economische crisisperiode rond 2011 werkte ik naast trainingen en workshops ook als intercedent bij Coulant Uitzendbureau en Ervaren Jaren, groepsleider 1-op-1 afdelingen autisme & hechtingsstoringen bij Amsta en deed hij diverse zakelijke catering opdrachten.
Na deze periode gaf ik steeds meer trainingen en deed steeds meer trainingstrajecten voor o.a. NCOI, ExplainIT en SignOn naast eigen ICT opdrachten.
2008-2009 Oprichter van Musicalgroep Utrecht, bestuurslid, productieleider en regisseur (First Row Entertainment fungeerde als productiefirma)
2004 In 2014 organiseerde Job het landelijke Cultuurcongres in Utrecht waarbij ik een substantiële organisatorische en inhoudelijk bijdrage leverde. Dat was een intensievere samenwerking die uiteindelijk leidde tot de fusie van onze bedrijven  in 2016.
2001-2002 Stichting Sondheim in Amsterdam. Opgetreden en gewerkt als productieleider A Little Sondheim Music productie. Daarna gewerkt als producent producties Sunday in the Park with George en voorbereidend traject (subsidie aanvragen en productievoorbereiding) musicalproductie Sweeney Todd.
1997-2001 Twice IT Training. Respectievelijk docent ICT (Microsoft certified trainer alle eindgebruikerspakketten), een aantal dagen per week extern ingehuurde opleidingscoördinator en trainer bij Nike Europe via Twice. productmanager, docentenmanager.
1995-1997 Gewerkt bij het opstarten van respectievelijk de frontdesk, dealer & retailer- en technische helpdesk en commerciële binnendienst large accounts van Liberfone (service maatschappij van Libertel). Daarna applicatiebeheerder en trainer van het verkoopsysteem van Libertel.
1995 Customer service manager. Overhevelen Waalse en Nederlandse customer service (project) - Perstorp analytical
1990-1995 Respectievelijk Internationale procurement & inkoop en daarna coördinator internationale procurement team Memorex Telex (mainframe systems)
1988-1990 Studie commerciële bedrijfseconomie & NIMA-A
1980-1988 Groepsleider, en psychiatrisch behandelteamlid in o.a. ABK-Hilfswerk (resocialisatietrajecten voor jongeren en volwassenen), Welterhof (volwassenen- en kinderpsychiatrie) en In 't Nieuwenhof (kindertehuis)
1980-1984 Studie parttime opleiding Sociale academie Inrichtingswerk te Sittard