Ralph Kaper | Mede eigenaar, sales, HRM, operations & programmering. Trainer, workshopleider, reisleider

ralph kaper kapergerlings instituut

Ik ben Ralph Kaper, mede eigenaar van KaperGerlings. Als mede eigenaar bij KaperGerlings richt ik mij bedrijfsmatig op de programmering, verkoop, HRM en de operations. Regelmatig geef ik nog trainingen en workshops en organiseer ik evenementen. Bij onze KaperGerlings reizen stelt Job Gerlings het inhoudelijk programma samen en begeleidt hij onze reisgroepen doorgaans inhoudelijk. Ik begeleid de reis organisatorisch zowel voor als tijdens de reizen.
Tijdens en na mijn studie Inrichtingserk aan de Sociale Academie werkte ik als groepsleider in het welzijnswerk en psychiatrie in Duitsland en Nederland. Ik wisselde mijn beroep en besloot een commerciële bedrijfseconomie studie te doen. Na de studie heb ik o.a. in de internationale business gewerkt, helpdesks en commerciële binnendiensten opgestart of herstart, applicatiebeheer gedaan van verkoop-marketing systemen en uiteindelijk voordat ik ondernemer werd jaren gewerkt in de training business (trainingen geven, product management en docenten management). In 2002 startte ik met mijn vorige entertrainment bedrijf First Row Entertainment en organiseerde ik doorlopend trainingen, workshops en evenementen. Een speciaal onderdeel van het bedrijf waren de 17 eigen muziektheaterproducties waarbij meer dan 400 spelers zich ontwikkelden in 104 optredens. Naast het produceren, regisseerde, schreef, componeerde en orkestreerde ik de stukken, deels samen met andere professionals.
First Row Entertainment en J.M.G. marketing van Job Gerlings fuseerden in 2016. Dat was een logische stap gezien we al enige tijd cross-over samenwerkten. Het muziektheatergedeelte van First Row Entertainment is een officieel handelsmerk gebleven onder KaperGerlings en is nog steeds actief onder dezelfde website: www.firstrow.nl (link opent in een nieuw scherm).