Dat onze zuiderburen een oog voor de kunsten hebben, bewijzen zij opnieuw met de eigentijdse kunstcollecties die verspreid zijn over het land. De vele prachtige musea en privéverzamelingen vormen een prachtig geheel. Met deze lezing krijg je inzicht in de eigentijdse kunstontwikkelingen in België.

Prijs: € 27,50 inclusief 21% btw.

Locatie: online

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze interactieve live online lezing via Zoom duurt 2 uren.
De lezing wordt niet opgenomen. Ben je onverwachts verhinderd, dan kun je jouw inschrijving tot één dag voor de lezing verplaatsen naar een andere datum.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm Docent
1538 Vrijdag 4 augustus 2023 09:30 - 11:30 uur Interactief live online (Zoom) Drs. Job Gerlings
1539 Maandag 7 augustus 2023 19:00 - 21:00 uur Interactief live online (Zoom) Drs. Job Gerlings

  Inhoud

Al ten tijden van het Bourgondische hof (15e en 16e eeuw) vormden de paleizen en kastelen in het huidige België het toonbeeld van de Europese kunst en cultuur. Dit scherpe oog voor de schone kunsten heeft de regio nooit verlaten en dat is ook zichtbaar in de eigentijdse kunstcollecties van België.

Met deze lezing krijg je een overzicht van de meest actuele Belgische kunstexposities in 2023, gecombineerd met een blik op de Belgische kunstontwikkeling. Net als bij de Franse buren, combineren de Belgen schoonheid met een bijzondere overlap tussen de kunstvormen. Muziek, theater, schilderkunst, poppenspel, miniatuurbouw, fotografie, dichtkunst, dans, video, alles smelt samen tot unieke kunstvormen die een frisse kijk op onze wereld geven.

Deze lezing vormt een introductie voor de reis Hedendaagse kunst in België die in augustus 2023 plaatsvindt in samenwerking met SRC Reizen. Meer lezen over deze reis, kun je hier.


Docent van deze cursus

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus gespecialiseerd in eigentijdse kunst en 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw, gecombineerd met culturele antropologie.

Lees meer over deze docent

  Aansluitende studiereizen

Samen met onze vaste reispartner SRC-reizen organiseren we een 5-daagse busreis naar de hedendaagse kunst in België. Ga mee met deze reis van 9 t/m 13 augustus 2023. Meer informatie en boek hier.


 Inschrijven

© bannerfoto: Zaalfoto Verbeke Foundation, Stekenen in België, foto KaperGerlings Instituut