Complete verdiepingsleergang architectuurgeschiedenis van 0 tot nu

Architectuur is de gebouwde uiting van onze cultuur, over hoe wij de wereld zien, wie belangrijk is, hoe wij ons representeren en op welke manier wij kijken naar anderen om ons heen. Met deze cursus/leergang ontdek je deze relaties met de architectuur vanaf de prehistorie en oudheid tot en met de meest actuele gebouwen van nu.

Prijs: € 950,00 inclusief 21% btw. Je bespaart € 200,00 als je je voor de gehele leergang aanmeldt, in plaats van voor iedere cursus afzonderlijk.

5 cursussen, 30 colleges, 75 uur les

Locatie: interactief live online (dus net als in een fysieke klas). Lessen worden opgenomen en blijven 14 dagen bechikbaar.

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

Deze leergang bestaat uit 5 cursussen die gezamenlijk 30 colleges omvatten van ieder 2,5 uur. De colleges worden live online verzorgd, elke week 1 college. Online cursussen zijn interactief, waardoor mondeling dialoog is mogelijk, net als in een klas.
In tegenstelling tot de andere cursussen worden de lessen van deze deze leergang iedere keer opgenomen en blijven ze telkens 14 dagen beschikbaar. Zo hoef je niets te missen. (Bij de opnames zijn de cursisten overigens niet in beeld).

Architectuurgeschiedenis of bouwkunst is een vakgebied dat onze leefomgeving vormt. De bouwers en ontwerpers vatten onze ideeën over hoe wij werken, wonen, leven, recreëren en representeren samen in een concreet en tastbaar gebouw, tuin of wijkaanleg. Door deze kunstvorm te bestuderen, leer je veel over hoe onze samenleving zich ontwikkelt heeft. Hoe de verschillende religies worden vertegenwoordigd, hoe architectuur samen met politieke invloed zich verspreid, hoe machthebbers zichzelf graag representeren en welke gevolgen nieuwe ideeën over de samenleving hebben voor de ideeën over de rol van architectuur.

Met deze leergang pak je alle vijf de cursussen in één keer mee. Vanaf de vroegste bouwvormen in de prehistorie tot en met de nieuwste ontwerpen in Nederland, China en Dubai.

Het complete verdiepingsprogramma architectuurgeschiedenis
Met het verdiepingsprogramma kijk je naar stijlontwikkelingen, bouwtechnieken, maatschappelijke veranderingen en de onderlinge verbanden. Je leert over de subtiele verschillen in tijdsperioden en regio's, over het gebruik van gebouwen en hoe je deze goed kunt omschrijven. 

Je kunt deze cursus interactief live online volgen. Het gehele studieprogramma bestaat uit 5 verdiepingscursussen die ook afzonderlijk te volgen zijn, ook zonder dat je een voorafgaande cursus gevolgd hebt. De vijf verdiepingscursussen omvatten de tijdsvakken Oudheid, de Middeleeuwen, Renaissance & tot en met de Verlichting, 19e en 20ste eeuw en de hedendaagse architectuur.

Literatuur
David Watkin, De Westerse architectuur. Een geschiedenis, 2011 (ISBN 9789058750020, Boom Uitgevers, eerdere edities zijn ook goed). Koop dit boek direct bij bol.com
In de online leeromgeving vind je verder verdiepend materiaal en een samenvatting van deze colleges.

© bannerfoto: 

Docenten

Job Gerlings

Directeur

Architectuur- en kunsthistoricus gespecialiseerd in 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw en eigentijdse kunst, gecombineerd met culturele antropologie.

Complete verdiepingsleergang architectuurgeschiedenis: van Oudheid tot en met hedendaags

Evenement-informatie
Startdatum Wordt nog gepland
Prijs per persoon €950,00
Productcode 274
Locatie Online, interactief live