Geschiedenis

Aankomende cursussen

Er zijn geen komende evenementen

Geschiedenis

De leerlijn geschiedenis bestaat uit vijf chronologisch opgebouwde verdiepingscursussen. De cursussen worden in volgorde op dezelfde dag, tijden en regelmaat door gepland (dus b.v. cursus Middeleeuwen na Oudheid). Je kunt ook een specifiek tijdsvlak volgen zonder een voorafgaand tijdsvlak te hebben gevolgd.
De cursussen bestaan uit interactieve, live online lezingen met Zoom. Er is gewoon gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen neemt deel met beeld en geluid en het is alsof je samen in een klas zit. Op aanvraag (vooraf) kan een les worden opgenomen als je verhinderd bent om een les te volgen. Wil je een indruk krijgen van de les en/of het lesgeven van de docent, dan kun je ook een introductielezing volgen.

introductielezing geschiedenis van 0 tot nu
Introductielezing geschiedenis (Tijdelijk gratis)

Ervaar in één uur hoe geschiedenis het heden kan doen begrijpen.

Ga naar deze lezing
Verdieping cursus geschiedenis Oudheid
 
Verdiepingscursus geschiedenis: tijdvak Oudheid

Vanaf de eerste jagers en verzamelaars tot en met het Romeinse keizerrijk, dit eerste jaar duikt in op de ontwikkeling van onze samenleving, instituten en structuren.

Ga naar deze cursus
Verdieping cursus geschiedenis Middeleeuwen
 
Verdiepingscursus geschiedenis: tijdvak Middeleeuwen

De opkomst van het Christendom en de Islam, de invloed van het feodale stelsel op onze samenleving, de vorming van de eerste natiestaten en uiteindelijk de bloei van een rijke economie.

Ga naar deze cursus
Cursus geschiedenis Renaissance tot en met Verlichting
Verdiepingscursus geschiedenis: tijdvak Renaissance t/m Verlichting

De economie bloeit, de wereld wordt ontdekt en de machtsverhoudingen verschuiven. De Renaissance en Verlichting gaan over het machtsverlies van de kerk, de opkomst van de vorsten en burgerij alsook de groei van een wereldrijk en slavernij.

Ga naar deze cursus
Cursus geschiedenis van 19e en 20ste eeuw
 
Verdiepingscursus geschiedenis: tijdvak 19e en 20ste eeuw

De emancipatie wordt aangedreven door de industrialisatie, afschaffing van de slavernij en de vele wereldoorlogen, nieuwe vormen van politiek en het samensmelten van Europa.

Ga naar deze cursus
Verdieping cursus geschiedenis De Nieuwe Wereldorde
 
Verdiepingscursus geschiedenis: 21e eeuw tot en met nu

De geschiedenis kent geen einde en wordt dagelijks aangevuld. De wereld verandert en de geschiedenis biedt ons wijze lessen en inzichten over hoe de toekomst kan worden.

Ga naar deze cursus

Geen evenementen aanwezig