Moderne kunst en architectuur in Helsinki
De basisinformatie
 • Reisdata:
  7 t/m 11 augustus 2024, door afmelding van 2 deelnemers nog 1 plaats vrij
 • Reissom: vanaf € 1.419,00 per persoon
  (Obv 2-pk, incl. reserveringskosten en Calamiteitenfonds à € 27,50 pb en SGR-bijdrage à € 5,- pp)
 • 5-daagse reis, inclusief vlucht, transfer, logies en ontbijt in 3-sterren hotel, 5-daagse ov-kaart in Helsinki
 • Status: Boekbaar, vertrekgarantie
Moderne kunst en architectuur in Helsinki
Pluspunten
 • 1 interactieve live online lezing
 • Villa Didrichsen en Villa Gyllenberg
 • Lutherse Dom van Helsinki en Tempelkerk
 • Woonhuis en studio architect Alvar Aalto
 • Musea Kiasma, Ateneum en Amos Rex
 • Mogelijkheid voor samen dineren en borrel
Reisleiders
De reisleider

Wij, Job Gerlings (rechts op de foto) en Ralph Kaper (links op de foto) zijn jouw reisleiders. Job is gespecialiseerd in architectuur, hedendaagse kunst en kunstmanifestaties en begeleidt de reis inhoudelijk en Ralph begeleidt de reis organisatorisch. We zorgen voor een goede groepscohesie en -sfeer. Je mag iedere avond mee eten en borrelen. Dus ook heel geschikt voor iedereen die alleen reist.

SRC Reizen
SRC Reizen

Wij organiseren onze reizen altijd in samenwerking met SRC Reizen. Het KaperGerlings Instituut inititeert de reizen en is verantwoordelijk voor het programma en de eigenaren van het instituut verzorgen de reisbegeleiding. SRC Reizen organiseert het vervoer (bus, trein of vliegtuig), transfer op locaties en het hotel.

 

Introductie

Helsinki is een relatief jonge stad met een bijzondere geschiedenis die verbonden is aan Zweden en Rusland. De stad werd in 1550 gesticht door de Zweedse koning Gustav Vasa als Helsingfors en vanaf 1809 werd Finland een autonoom hertogdom binnen het Russische keizerrijk. Sinds 1812 is Helsinki de hoofdstad van het hertogdom en het latere Finland, nadat het land zich na de Russische revolutie in 1917 wist te ontworstelen uit de greep van Rusland. Juist deze jonge geschiedenis geeft Helsinki een bijzondere en dynamisch karakter. De oudste kern bestaat uit de classicistische Dom en de omliggende wijk en vanaf hier breidde de stad zich uit met Jugendstil, nationale Romantiek, functionalistische en moderne gebouwen. Deze ontwikkeling van een eigen identiteit vinden wij ook terug in de kunstwerken in de vele private en museale collecties die deze stad kent. Veel om te ontdekken in deze stad die wezenlijk een eigen cultuur kent, ingeklemd tussen Rusland en Scandinavië.

Met deze reis ontdekken wij Helsinki aan de hand van de architectuur en kunst met bezoeken aan 3 private verzamelingen die in de oorspronkelijke woonhuizen behouden zijn, het woonhuis en atelier van Alvar Aalto, 3 kunstmusea en menig stadswandeling door het hart van Helsinki.

Het KaperGerlings Instituut en SRC Reizen zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen. Het initiatief, inhoudelijke voorbereiding en de uitvoering voor en tijdens de reis ligt bij het KaperGerlings Instituut en de reisorganisatie (vlucht, hotel en transfers) bij SRC Reizen. Samen zorgen wij voor een prachtig reisprogramma.