Hedendaagse kunst in België
De basisinformatie
 • Reisdata: woensdag 28 augustus - zondag 1 september 2024
 • Reissom: vanaf € 998,00
  Obv 2-pk, incl. reserveringskosten en Calamiteitenfonds à € 27,50 pb en SGR-bijdrage à € 5,- pp
 • 5-daagse busreis, inclusief logies en ontbijt in 3-sterren hotel, Nederlandstalige begeleiding, audioset en voorbereidende lezing
 • Valt onder de ANVR / SGR voorwaarden
 • Status: boekbaar, vertrekgarantie
Hedendaagse kunst in Belgie - Joep van Lieshout
Pluspunten
 •   Privécollectie Verbeke
 •   Museum M HKA in Antwerpen
 •   S.M.A.K. in Gent
 •   Centrale en Wiels in Brussel
 •   Kunstenfestival Watou
 •   Brugge Triënnale
 •   Mogelijkheid voor samen dineren en borrel
Reisleiders
De reisleider

Wij, Job Gerlings (rechts op de foto) en Ralph Kaper (links op de foto) zijn jouw reisleiders. Job is gespecialiseerd in hedendaagse kunst, kunstmanifestaties en architectuur en begeleidt de reis inhoudelijk en Ralph begeleidt de reis organisatorisch. We zorgen voor een goede groepscohesie en -sfeer. Je mag iedere avond mee eten en borrelen. Dus ook heel geschikt voor iedereen die alleen reist.

SRC Reizen
SRC Reizen

Wij organiseren onze reizen altijd in samenwerking met SRC Reizen. Het KaperGerlings Instituut inititeert de reizen en is verantwoordelijk voor het programma en de eigenaren van het instituut verzorgen de reisbegeleiding. SRC Reizen organiseert het vervoer (bus, trein of vliegtuig), transfer op locaties en het hotel.

 

Introductie

Bijzondere kunstenfestivals, musea en een private collectie

Dat onze zuiderburen een oog voor de kunsten hebben, bewijzen zij opnieuw met de eigentijdse kunstcollecties en festivals die verspreid zijn over het land. De prachtige kunst is een lust voor het oog en een prachtige kunstreis zeker waard. Daarom reizen wij deze zomer dwars door België en bezoeken in de gewesten Vlaanderen en Brussel verschillende bijzondere kunstverzamelingen, festivals en tentoonstellingen.

Al tijdens het Bourgondische hof stonden deze regio's bekend als liefhebber van de kunsten en innovatie. Dat hebben de Belgen nooit losgelaten en laten zij graag aan u zien met hun privéverzamelingen, musea en festivals. Deze reis is extra bijzonder, omdat wij twee unieke kunstenfestivals bezoeken in Brugge en Watou. Het prachtige, door UNESCO beschermde, middeleeuwse centrum van Brugge is eens in de drie jaar het decor van de Brugge Triënnale. Kunstenaars en architecten uit binnen- en buitenland ontwerpen nieuwe, locatie specifieke installaties die in het historische decor getoond worden. Daarnaast bezoeken wij Kunstenfestival Watou, waarin beeldende kunst en dichtkunst samengebracht worden in deze kleine gemeenschap in West-Vlaanderen.

De reis draait om de meest actuele kunst en die vinden wij in de kunstinstituten WIELS en Centrale in Brussel, waar de kunst vers uit het atelier komt. En bij de musea in Antwerpen (M HKA) en Gent (S.M.A.K.) vinden wij de meer bekendere namen in de eigentijdse kunst in combinatie met de historische context van de 20ste-eeuwse kunstontwikkeling. Als laatste bezoeken wij de private Verbeke Foundation met een enorm beeldenpark. Laat u verleiden en inspireren door de wereld van de eigentijdse kunst en stap aan boord van deze kunstreis. Gaat u met ons mee?