Met deze interactieve online introductielezing krijg je een goede indruk van onze cursussen hedendaagse kunst. In deze lezing wordt de vraag beantwoord wat hedendaagse kunst is en hoe je deze kunt bekijken. Je krijgt in korte tijd een indruk over hoe de kunstwereld in elkaar zit en hoe creatieve makers onze wereld verrijken, een spiegel voorhouden, nieuwe ideeën geven en ons inspireren.
We zijn gespecialiseerd in de studiereizen naar de Europese kunstmanifestaties en je kunt bij ons diverse lezingen daarover volgen. Ook kun je een van onze twee hedendaagse kunstcursussen volgen. De ene cursus is gericht op de ontwikkeling van de hedendaagse kunst op basis van materiaal en vorm en de andere behandelt de eigentijdse kunst op basis van thematiek. De cursussen vind je hier.

Prijs: € 18,00 inclusief 21 % btw Nu tijdelijk gratis, wel tijdig afmelden als je toch niet zou kunnen!

Locatie: online.

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

Deze introductielezing duurt 1 uur en wordt online verzorgd. Online lezingen en cursussen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas. De lezing wordt niet opgenomen.
Als je door omstandigheden de lezing toch niet kan bijwonen graag een dag van te voren doorgeven. Het komt vaker dat men niet afmeldt en de lezing niet volgt. De docent wacht dan voor niets. In die zin is het niet vrijblijvend.
(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

Code Datum Tijden Vorm Docent
1562 Woensdag 4 oktober 2023 09:30-10:30 uur Interactief online (Zoom) Drs. Job Gerlings
1563 Donderdag 5 oktober 2023 09:30-10:30 uur Interactief online (Zoom) Drs. Job Gerlings

  Inhoud

Met deze introductielezing krijg je een goede indruk van onze cursussen "hedendaagse kunst begrijpen" en "hedendaagse kunst in de wereld van nu".  In deze lezing kijken wij naar hoe de kunstwereld in elkaar zit, wij de huidige kunst kunnen bekijken en eigen maken en hoe creatieve makers onze wereld verrijken.

Want wist je bijvoorbeeld dat de hedendaagse kunst, toegepaste vormgeving, mode en architectuur te maken hebben met vraagstukken vanuit de antropologie, sociologie, politicologie, ecologie en technologie? En dat de makers binnen deze kunstvormen steeds op zoek zijn naar nieuwe manieren voor verbetering in ons leven of ons bewust te maken van dagelijkse routines en de gevolgen daarvan.

Met deze drie stappen neemt drs. job gerlings je in één uur mee door de wereld van de hedendaagse kunst. Met de historische context en inzicht in de hedendaagse kunstwereld krijg je een beeld van de cursus Hedendaagse kunst begrijpen. Met het antwoord op de vraag hoe deze makers onze wereld verrijken krijg je een beeld van de cursus Hedendaagse kunst in de wereld van nu.


Docent van deze cursus

Drs. Job Gerlings

Kunst- en architectuurhistoricus, vooral gespecialiseerd in de eigentijdse kunst en kunstmanifestaties, de 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw gecombineerd met culturele antropologie en vraagstukken t.a.v. leefbaarheid en leefomgeving (visievorming woonomgeving, ruimtelijke kwaliteit en stedelijke antropologie).
Heeft de geschiedenis leergang ontwikkeld voor ons instituut en geeft westerse geschiedenis t/m 21e eeuw.

 


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

© bannerfoto: Matheus Viana via Pexels