Kunstbiënnale van Venetië 2024
De basisinformatie
 • Reisdata:
  - Woensdag 15 mei t/m zondag 19 mei 2024 (uitverkocht)
  - Maandag 1 juli t/m vrijdag 5 juli 2024 (vertrekgarantie)
  - Maandag 16 september t/m vrijdag 20 september 2024 (uitverkocht)
 • Reissom: vanaf € 1.549,00
  (obv 2-pk, incl. reserveringskosten en Calamiteitenfonds à € 27,50 pb en SGR-bijdrage à € 5,- pp)
 • 5-daagse reis, inclusief vlucht, transfer, logies en ontbijt in 3-sterren hotel, 3-daagse ov-kaart in Venetië, 2-dagenkaart voor de biënnale, 1 interactieve live online lezing en Nederlandstalige begeleiding.
 • Status: boekbaar
SRC Reizen
SRC Reizen

Wij organiseren onze reizen altijd in samenwerking met SRC Reizen. Het KaperGerlings Instituut inititeert de reizen en is verantwoordelijk voor het programma en de eigenaren van het instituut verzorgen de reisbegeleiding. SRC Reizen organiseert het vervoer (bus, trein of vliegtuig), transfer op locaties en het hotel.

Reisleiders
De reisleider

Venetië is één van onze favoriete reizen. Wij, Job Gerlings (rechts op de foto) en Ralph Kaper (links op de foto) zijn jouw reisleiders. Job is gespecialiseerd in de hedendaagse kunst en kunstmanifestaties en begeleidt de reis inhoudelijk en Ralph begeleidt de reis organisatorisch. We zorgen voor een goede groepscohesie en -sfeer. Je mag iedere avond mee eten en borrelen. Dus ook heel geschikt voor iedereen die alleen reist.

 

Introductie

Deze jubileumeditie vormt de 60ste kunstbiënnale van Venetië. Onder de titel 'Foreigners Everywhere' neemt de Braziliaanse curator Adriano Pedrosa ons mee in een wereld waarin iedereen een buitenstaander is. Zij, jij en wij, iedereen heeft weleens een moment waarin men het gevoel heeft er niet bij te horen. Met dat uitgangspunt heeft Pedrosa deze kunstbiënnale ingericht. De titel is ontleend aan een kunstwerk uit 2004 van het collectief Claire Fontaine dat met neonlicht in verschillende talen Foreigners Everywhere vormden én aan het Turijnse collectief Stranieri Ovunque dat in het begin van de 21ste eeuw vocht tegen xenofobie en racisme in Italië. Een stevig onderwerp dat een interessante biënnale belooft.

Het KaperGerlings Instituut en SRC Reizen zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen. Het initiatief, inhoudelijke voorbereiding en de uitvoering voor en tijdens de reis ligt bij het KaperGerlings Instituut en de reisorganisatie (vlucht, hotel en transfers) bij SRC Reizen. Samen zorgen wij voor een prachtig reisprogramma.

Lees meer over het thema bij onze blog: Adriano Pedrosa curator van de 60ste kunstbiënnale van Venetië met de titel Foreigners Everywhere 

De onderstaande afbeeldingen geven een impressie van de kunstbiënnale van Venetië. De kunstwerken zijn exposeerd tijdens de edities van 2019 en 2022.