Studiedag Frans Hals

Opnieuw organiseert het Rijksmuseum een grote oeuvre expositie, dit keer over Frans Hals in het voorjaar van 2024. Voor ons de aanleiding voor een nieuwe studiedag met Frans Hals en zijn tijdgenoten.

De studiedag geeft je inzicht in de stijlontwikkeling van Frans Hals en de invloed die hij heeft gehad op zijn tijdgenoten. Gecombineerd met historische context krijg je een goed beeld van zijn leven en werk en ben je voorbereid op een bezoek aan deze prachtige expositie.

Prijs: € 69,00 inclusief 21% btw.

Locatie: Amsterdam en Doorn. Schrijf tijdig in! Maximaal 7 cursisten per groep.

Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen.

 

 

Het leven van Frans Hals draaide om de onzekerheden die samengingen met zijn schildersbestaan. Van geliefd kunstenaar tot ouderwets, van rijkdom tot sterven in armoede. Zijn leven kende pieken en dalen en daarin vormde zijn kunstwerken een constante. Bekend geworden met zijn losse verftechniek en krachtige portretten is Hals ook de leraar van menig 17e-eeuwse kunstschilder.

De expositie van het Rijksmuseum neemt je mee langs de kunstwerken van Hals, deze studiedag zorgt voor verdieping op zijn leven, zijn schilderstechniek en zijn invloed op latere generaties kunstenaars.

Bezoek aan de Frans Hals tentoonstelling is op eigen gelegenheid en je moet zelf tickets boeken bij het Rijksmuseum. Tickets boeken doe je hier.

 

Frans Hals - portret van een stel

Frans Hals, 'Portret van een stel, waarschijnlijk Isaac Abrahamsz Massa en Beatrix van der Laen', ca. 1622 (bron: Rijksmuseum)

Frans Hals - de Vrolijke drinker

Frans Hals, 'Een schutter die een berkenmeier vasthoudt, bekend als ‘De vrolijke drinker’', ca. 1628 - ca. 1630 (bron: Rijksmuseum)

Frans Hals - Schuttersgilde

Frans Hals &, Pieter Codde, 'Schutters van wijk XI onder leiding van kapitein Reynier Reael, bekend als ‘De magere compagnie’', 1637 (bron: Rijksmuseum)

Frans Hals - Malle Babbe

Frans Hals, 'Malle Babbe', ca 1633/'35, coll. Staatliche Museen zu Berlin, Gemäldegalerie (bron: Wikipedia)

Frans Hals - Luitspeler

Frans Hals, 'De luitspeler, 1624, coll. Louvre, Parijs (bron: Wikipedia)

© bannerfoto: Bron afbeelding: Rijksmuseum, Frans Hals, Portret van een stel, waarschijnlijk Isaac Abrahamsz Massa en Beatrix van der Laen, ca. 1622

 

Docenten

Job Gerlings

Directeur

Architectuur- en kunsthistoricus gespecialiseerd in 20ste-eeuwse architectuur en stedenbouw en eigentijdse kunst, gecombineerd met culturele antropologie.

Studiedag - Frans Hals

Evenement-informatie
Startdatum 07 april 2024, 11:00
Einddatum 07 april 2024, 17:00
Prijs per persoon €69,00
Evenementcode 1551
Locatie Doorn, Restaurant Spott

Locatiekaart