Opnieuw organiseert het Rijksmuseum een grote oeuvre expositie, dit keer over Frans Hals in het voorjaar van 2024. Voor ons de aanleiding voor een nieuwe studiedag met Frans Hals en zijn tijdgenoten.

De studiedag geeft je inzicht in de stijlontwikkeling van Frans Hals en de invloed die hij heeft gehad op zijn tijdgenoten. Gecombineerd met historische context krijg je een goed beeld van zijn leven en werk en ben je voorbereid op een bezoek aan deze prachtige expositie.

Prijs: € 69,00 inclusief 21% btw.

Locatie: Amsterdam en Doorn. Schrijf tijdig in! Maximaal 7 cursisten per groep.

Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen.

Inschrijven Informatie aanvragen Maatwerk aanvragen

 

  Data en tijden

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

CodeDataLocatieTijdDocent
1552 Zaterdag 23 maart 2024 Spott (in de Heerenkamer), Dorpsstraat 29, 3941 JK Doorn
Volgeboekt.
11:00-17:00 uur Drs. Job Gerlings
1551 Zondag 7 april 2024 Spott (in de Heerenkamer), Dorpsstraat 29, 3941 JK Doorn.
Gaat definitief door. Nog plaatsen beschikbaar
10:30 - 16:00 uur Drs. Job Gerlings
1553 Zaterdag 20 april 2024

Spott (in de Heerenkamer), Dorpsstraat 29, 3941 JK Doorn
Volgeboekt.

11:00-17:00 uur Drs. Job Gerlings

Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen. 


  Inhoud

Het leven van Frans Hals draaide om de onzekerheden die samengingen met zijn schildersbestaan. Van geliefd kunstenaar tot ouderwets, van rijkdom tot sterven in armoede. Zijn leven kende pieken en dalen en daarin vormde zijn kunstwerken een constante. Bekend geworden met zijn losse verftechniek en krachtige portretten is Hals ook de leraar van menig 17e-eeuwse kunstschilder.

De expositie van het Rijksmuseum neemt je mee langs de kunstwerken van Hals, deze studiedag zorgt voor verdieping op zijn leven, zijn schilderstechniek en zijn invloed op latere generaties kunstenaars.

Bezoek aan de Frans Hals tentoonstelling is op eigen gelegenheid en je moet zelf tickets boeken bij het Rijksmuseum. Tickets boeken doe je hier.

 

Frans Hals - portret van een stel

Frans Hals, 'Portret van een stel, waarschijnlijk Isaac Abrahamsz Massa en Beatrix van der Laen', ca. 1622 (bron: Rijksmuseum)

Frans Hals - de Vrolijke drinker

Frans Hals, 'Een schutter die een berkenmeier vasthoudt, bekend als ‘De vrolijke drinker’', ca. 1628 - ca. 1630 (bron: Rijksmuseum)

Frans Hals - Schuttersgilde

Frans Hals &, Pieter Codde, 'Schutters van wijk XI onder leiding van kapitein Reynier Reael, bekend als ‘De magere compagnie’', 1637 (bron: Rijksmuseum)

Frans Hals - Malle Babbe

Frans Hals, 'Malle Babbe', ca 1633/'35, coll. Staatliche Museen zu Berlin, Gemäldegalerie (bron: Wikipedia)

Frans Hals - Luitspeler

Frans Hals, 'De luitspeler, 1624, coll. Louvre, Parijs (bron: Wikipedia)


  Docent van deze studiedag

Drs. Job Gerlings

Kunsthistoricus Job Gerlings heeft de kunsthistorische leergang bij KaperGerlings Instituut ontwikkelt en verzorgt. Met deze studiedag pakt hij dit vakgebied weer op en neemt hij jou mee in deze verdieping op Frans Hals.

Lees meer over deze docent

 Inschrijven

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

© bannerfoto: Bron afbeelding: Rijksmuseum, Frans Hals, Portret van een stel, waarschijnlijk Isaac Abrahamsz Massa en Beatrix van der Laen, ca. 1622