Geschiedenis - 1815 tot en met nu

De periode vanaf 1815 tot en met nu omvat de modernste geschiedenis. Met de val van Napoleon komt een einde aan de absolutistische vorsten in West-Europa (de Russische tsaren en Ottomaanse sultans blijven bijvoorbeeld nog steeds als absolutische heersers overeind). De opkomst van de natiestaten bepalen daarna de loop van de geschiedenis in de 19e en 20ste eeuw.
De cursussen geven jou inzicht in de wereld van nu. De oorzaken en gevolgen van de industrialisatie, het nationalisme en de natiestaten, de afschaffing van de slavernij,de verschillende wereldoorlogen (I, II en de Koude Oorlog) en de globalisering en eenwording van de wereldeconomie.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube