Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft tot 16 juli een overzicht expositie van de groep General Idea. Een kunstgroep die beter te begrijpen is met context en een algemeen beeld van de gehele kunstperiode in deze tijd. Daarom neemt drs. Job Gerlings jou graag mee door deze expositie van General Idea, samen met de vaste collectie van het Stedelijke Museum met de kunst vanaf 1950.

Prijs: € 27,50 inclusief 21 % btw. (exclusief museumentree, Museumkaart geldig)

Locatie: Stedelijk Museum Amsterdam

Inschrijven Informatie aanvragen

 

  Data en tijden

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

CodeDataTijdDocent
1480 Vrijdag 7 juli 2023 14:30-16:30 uur drs. Job Gerlings
       

  Inhoud

Op 1 april 2023 startte de expositie Genera Idea, een expositie over een kunstenaarsgroep die met haar werk actief protest en reflectie bood rondom de jaren '80. De kern van hun werk kun je omschrijven als serieuze humor, grappen met een belangrijke ondertoon. Met hun kunst haakten de kunstenaars aan op actuele thema's die veel raakvlakken hebben met onze huidige tijd. Want juist door deze kunst komt de vraag naar boven: zijn wij wel echt zo veel vooruit gekomen in de afgelopen 50 jaar?

Dankzij het gebruik van nieuwe vormen van media, de massa media en het betrekken van de kunstkijker door participatieprojecten en vooral door een beroep te doen op de kijkers via de massa media, bereikten General Idea een groot publiek. Vooral hun woordbeelden hebben in de

General Idea is beter te begrijpen binnen de ontwikkelingen van de kunst vanaf de jaren '50 tot aan nu. Met deze rondleiding bezoek je naast het werk van General Idea ook de overzichtsexposities van 1950 tot 1980 en 1980 tot nu in het museum. Job Gerlings haalt de belangrijke werken uit deze collecties naar voren, waardoor General Idea een behapbare context krijgt.

Locatie

Stedelijk Museum
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam


  Begeleiders van deze excursie

Job Gerlings

Drs. Job Gerlings

Kunsthistoricus Job Gerlings is gespecialiseerd in hedendaagse kunst en architectuur en heeft de kunsthistorische leergang bij KaperGerlings Instituut ontwikkeld en verzorgd. Met deze excursie zorgt hij voor verdieping en context op de meest actuele kunstperiodes.

Lees meer over deze docent

 Inschrijven

© bannerfoto: KaperGerlings Instituut | General Idea, Nightschool, 1989. Coll. Stedelijk Museum Amsterdam