Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Cursus Hedendaagse kunst Utrecht
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Onze cursus hedendaagse kunst kun je volgen in o.a. Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Amersfoort. Afhankelijk van de stad zijn dat collegereeksen van 8 x 2 1/2 uur of 10 x 2 uren. Doorgaans om de twee weken. In het voorjaar iedere week. In de avonden of middagen. Onze hedendaagse kunst cursus is een verdiepingscursus waar o.a. onder andere kunst kijken, kunst kritiek, schilder- en tekenkunst, videokunst en fotografie, architectuur, mode, toegepaste vormgeving, politiek geëngageerde kunst, performance kunst en sociale kunst aan de orde komen. Qua opbouw is deze leergang in tegenstelling tot eerder genoemde leergangen niet gericht op tijdsvakken, maar op de specifieke kunstvormen, kunsttechnieken en thema's.
Deze reeks is ook onderdeel van onze complete kunstgeschiedenis leergang met de kunstgeschiedenis tijdvlakken Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance en 19e-/20e eeuw. Deze hoef je overigens niet gevolgd te hebben om deze cursus te volgen.
Net zoals de afgelopen 2 jaren geeft drs. Job Gerlings het grootste deel van deze jaargang en wordt een deel van de colleges ingevuld door docenten met specifieke vakkennis.
Onderdeel van deze cursus is de online leeromgeving waar je leerparcours staat met lesstof, verdiepingsmateriaal, begippenlijst en belangrijke links.

Naast de cursus organiseren we het hele jaar door excursies m.b.t. de hedendaagse kunst naar o.a. naar het Stedelijk museum.

Zoals in de afgelopen jaren organiseren we ook in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen ook kunstreizen.  O.a. de kunst- en architectuurbiënnale naar o.a. Venetie, de Biënnales van Lyon, Berlijn en Liverpool, de Manifesta en het videokunstfestival ONVI in Nice en de Documenta.

 Klik hier voor de cursussen Hedendaagse kunst in Utrecht en Amsterdam

Klik hier voor meer informatie over onze kunstreizen

Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons