Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Introductielezing architectuurgeschiedenis van de oudheid tot nu
Zorg dat je tijdens vakanties en weekendtrips de aanwezige architectuur en daarmee cultuur kunt verklaren met deze korte introductielezing. In grote stappen doorloop je de geschiedenis van de architectuur in de Westerse wereld. TIJDELIJK GRATIS, SCHRIJF IN
€18,00
* Kies de startdatum en tijd:


Data en tijden

Deze interactieve live online lezing duurt 1 uur. Een online live lezing gaat altijd door als er inschrijvingen zijn.
Als je door omstandigheden de lezing toch niet kunt bijwonen, wel graag afmelden.

CodeDagTijdenDocent
1051 Maandag, 25 oktober 2021 19:30-20:30 uur Drs. Job Gerlings
1052 Dinsdag 2 november 2021 19:30-20:30 uur Drs. Job Gerlings

Inhoud

Architectuur bevindt zich overal om ons heen. Er is geen gebouw dat niet door iemand ontworpen is. Bovendien laten de gebouwen en steden ons zien, hoe wij denken of dachten over de ideale woonomgeving. En daarmee is elke architectuurstijl een reflectie van tijd, plaats, cultuur en maatschappelijke ontwikkelingen rondom politiek, hygiëne en sociale klassen.

Daarmee is architectuur ook een symbool van de macht. Zij die op dat moment de macht in handen hebben, bepalen het decor van deze macht. De bloeiende kerkenbouw gedurende de Middeleeuwen, de grootschalige vorstelijke paleizen tijdens de Barok en de opkomst van stedenbouw wanneer de burgerij machtiger wordt. Door inzicht te krijgen in deze ontwikkelingen, krijg je ook inzicht in de lokale cultuur en gewoonten.

Door de architectuur te bestuderen, kun je op een gegeven moment ook culturen begrijpen. Elk bezoek aan een nieuwe stad, regio of land wordt leuker, geeft verdieping en zorgt dat jouw trip een nieuwe dimensie krijgt. 

Wil je weten of architectuurgeschiedenis beantwoordt aan jouw interesses? Volg dan deze lezing waarmee je in 1 uur de geschiedenis van de architectuur in grote stappen doorloopt. Zo krijg je snel inzicht in hoe de verschillende stijlen elkaar opvolgen en hoe architectuur onze cultuur en onze cultuur de architectuur beïnvloeden. 

Docent van deze cursus

Drs. Job Gerlings. Mede eigenaar. Doceert architectuur en stedenbouw, oude en hedendaagse kunst en geschiedenis. Reisleider/gids bij kunst- en architectuur studiereizen.

Mijn naam is Job Gerlings en ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als kunst- en architectuurhistoricus, gespecialiseerd in de architectuur van de 20ste eeuw en hedendaagse kunst. Als bijvakken verdiepte ik mij in de klassieke filosofie en sociale geografie. Door mijn werk als programmamanager bij KaperGerlings Instituut en de Samenlevingsacademie heb ik de basis van antropologie en sociologie ook eigen gemaakt.

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt binnen de monumentenzorg in onder meer Amsterdam, het Gooi en Zeist en omstreken, de molenwereld en daarnaast ben ik actief geweest in de museale en archievenwereld.

Als docent zorg ik dat de deelnemers inzicht krijgen in de samenhang tussen historische gebeurtenissen, technische ontwikkelingen, culturele ontwikkelingen, de architectuur en kunst die worden gemaakt. Datzelfde doe ik wanneer ik mensen begeleid op excursies, studiebezoeken en onze reizen.

Ik begeleid (vooral inhoudelijk) onze hedendaagse kunst- en architectuurbiënnales van Venetië, de Documenta in Kassel, de Manifesta (in Europa) en de kunstbiënnales van Berlijn, Lyon en Liverpool. Deze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geënteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

€18,00
* Kies de startdatum en tijd:


Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons