Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Introductielezing westerse geschiedenis van de oudheid tot nu
Aan de hand van de omwenteling van de Romeinse republiek naar het Romeinse keizerrijk krijg je inzicht hoe de geschiedenis onze huidige tijd nog steeds beïnvloedt of als (waarschuwend) voorbeeld dient. Deze lezing is interactief live online. TIJDELIJK GRATIS, SCHRIJF IN
€18,00
* Kies de startdatum en tijd:


Data en tijden

Deze interactieve live online lezing duurt 1 uur. Een online live lezing gaat altijd door als er inschrijvingen zijn.
Als je door omstandigheden de lezing toch niet kunt bijwonen, wel graag afmelden

CodeDatumTijdenVorm/locatieDocent
wordt gepland Drs. Dianne Timmerman

Inhoud

Met geschiedenis kun je misschien niet de toekomst voorspellen, je kunt er wel van leren! Met deze introductielezing in geschiedenis geeft drs. Dianne Timmerman aan de hand van de omwenteling van een Romeinse republiek naar een Romeins keizerrijk inzicht in hoe geschiedenis ons nog steeds beïnvloedt of als (waarschuwend) voorbeeld dient. Zo blijkt de oudheid dichterbij te staan dan de werkelijke 2000 jaar. Met deze lezing krijg je een goed beeld wat de cursussen Westerse geschiedenis voor jou kunnen betekenen.

Met de leergang Westerse Geschiedenis leer je gebeurtenissen in een bredere context te plaatsen. Ben je nieuwsgierig naar de achtergrondverhalen van de landen en steden die je bezoekt of waar je over leest? Vraag je je af waarom iemand als Trump president kan worden of waarom de Britten voor een Brexit kiezen? Of loop je ook weleens in een museum en wil je graag bredere context bij voorwerpen uit de 17e en 18e eeuw? Dan zijn deze cursussen geschikt voor jou.

Tijdens de leergang Westerse Geschiedenis met vijf cursussen maak je kennis met de Romeinen en Grieken, de middeleeuwse mens, de ontdekkingsreizigers, de Gouden Eeuw, de pruikentijd, de Industriële Revolutie, het democratiseringsproces in de 19e eeuw, de wereldoorlogen en nog veel meer. We sluiten de leergang af met vier colleges over de huidige tijd (Nieuwe Wereldorde).

Doordat je meer leert over onze geschiedenis, zul je beter begrijpen hoe de wereld en mensen in elkaar steken. Tijdens de colleges worden verbanden gelegd tussen heden en verleden en je leert concepten uit het verleden toe te passen op het heden. Is de opkomst van China nu bijvoorbeeld te vergelijken met de opkomst van het onstuimige Duitsland in de 19e eeuw en 20e eeuw? En welke paralellen zijn er te trekken tussen de moord op Julius Caesar (44 v.Chr.) en de huidige politieke situatie in de VS?

Als je nieuwsgierigheid is gewekt, volg dan deze gratis kennismakingslezing.
Wil je de leergang geschiedenis volgen of een van de deelcursussen van deze leergang:
Drs. Dianne Timmerman geeft de cursussen geschiedenis oudheid en middeleeuwen. Drs. Job Gerlings geschiedenis renaissance. Drs. Erlend van Ark 20e/21e eeuw en nieuwe wereldorde.

  Docent van deze lezing

Drs. Dianne Timmerman | docent geschiedenis, kunsthistorie, architectuur en moderne kunst

Mijn naam is Dianne Timmerman. Ik heb kunstgeschiedenis en archeologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht met als specialisaties architectuur en moderne kunst. Ik geef les aan diverse groepen (geïnteresseerden, grafische vormgevers, kunstenaars) over de hele westerse (kunst)geschiedenis. Van nature ben ik een generalist, en ik ben na de studie doorgegaan met leren en studeren op mijn vakgebied. Daardoor ben ik me meer gaan verdiepen algemene westerse geschiedenis, filosofie.

 De relatie tussen kunst en de historische context blijft een fascinerend, omdat historici vanuit een steeds wisselend standpunt kijken naar de geschiedenis, bijvoorbeeld feminisme, homo-emancipatie of met de blik van een slaafgemaakte en daarmee dus ook naar de kunst. 

€18,00
* Kies de startdatum en tijd:


Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons