Instituut voor kennis, inspiratie, groei en ontwikkeling
Introductielezing hedendaagse kunst van nu
Met deze introductielezing krijg je een goede indruk van onze cursussen "Hedendaagse kunst begrijpen" en "Hedendaagse kunst in de wereld van nu". In deze lezing kijken wij naar de kunst van nu en hoe deze vanuit de oudere kunst is ontstaan, hoe de kunstwereld in elkaar zit en hoe deze creatieve makers onze wereld verrijken. TIJDELIJK GRATIS, SCHRIJF IN
€18,00
€0,00
* Kies de startdatum en tijd:


Data en tijden

Deze interactieve live online lezing duurt 1 uur. Een online live lezing gaat altijd door als er inschrijvingen zijn.
Als je door omstandigheden de lezing toch niet kunt bijwonen, wel graag afmelden.

CodeDatumTijdenDocent
1020 Vrijdag 24 september 2021 9:30-10:30 uur  Drs. Job Gerlings
1024 Woensdag 29 september 2021 19:30-20:30 uur Drs. Job Gerlings

Inhoud

Met deze introductielezing krijg je een goede indruk van onze cursussen "hedendaagse kunst begrijpen" en "hedendaagse kunst in de wereld van nu".  In deze lezing kijken wij naar de kunst van nu en hoe deze vanuit de oudere kunst is ontstaan, hoe de kunstwereld in elkaar zit en hoe creatieve makers onze wereld verrijken.

Want wist je bijvoorbeeld dat de hedendaagse kunst, toegepaste vormgeving, mode en architectuur te maken hebben met vraagstukken vanuit de antropologie, sociologie, politicologie, ecologie en technologie? En dat de makers binnen deze kunstvormen steeds op zoek zijn naar nieuwe manieren voor verbetering in ons leven of ons bewust te maken van dagelijkse routines en de gevolgen daarvan.

Met deze drie stappen neemt drs. job gerlings je in één uur mee door de wereld van de hedendaagse kunst. Met de historische context en inzicht in de hedendaagse kunstwereld krijg je een beeld van de cursus Hedendaagse kunst begrijpen. Met het antwoord op de vraag hoe deze makers onze wereld verrijken krijg je een beeld van de cursus Hedendaagse kunst in de wereld van nu.

De leidraad voor deze lezing is de kunstenaarsvisie op de vraag hoe wij beter kunnen samenleven met de natuur. Een vraagstuk dat zich ontwikkelt vanaf de jaren 1960 wanneer de eerste ruimtefoto's van de aarde het grote publiek bereiken. En een vraag die alle vormen van kunst en architectuur beïnvloedt.

Docent van deze cursus

Drs. Job Gerlings. Mede eigenaar. Doceert architectuur en stedenbouw, oude en hedendaagse kunst en geschiedenis. Reisleider/gids bij kunst- en architectuur studiereizen.

Mijn naam is Job Gerlings en ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als kunst- en architectuurhistoricus, gespecialiseerd in de architectuur van de 20ste eeuw en hedendaagse kunst. Als bijvakken verdiepte ik mij in de klassieke filosofie en sociale geografie. Door mijn werk als programmamanager bij KaperGerlings Instituut en de Samenlevingsacademie heb ik de basis van antropologie en sociologie ook eigen gemaakt.

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt binnen de monumentenzorg in onder meer Amsterdam, het Gooi en Zeist en omstreken, de molenwereld en daarnaast ben ik actief geweest in de museale en archievenwereld.

Als docent zorg ik dat de deelnemers inzicht krijgen in de samenhang tussen historische gebeurtenissen, technische ontwikkelingen, culturele ontwikkelingen, de architectuur en kunst die worden gemaakt. Datzelfde doe ik wanneer ik mensen begeleid op excursies, studiebezoeken en onze reizen.

Ik begeleid (vooral inhoudelijk) onze hedendaagse kunst- en architectuurbiënnales van Venetië, de Documenta in Kassel, de Manifesta (in Europa) en de kunstbiënnales van Berlijn, Lyon en Liverpool. Deze reizen organiseren we in samenwerking met onze vaste reispartner SRC-reizen. Voor iedere grote hedendaagse kunstmanifestatie verzorg ik een voorbereidende lezing, waarmee de deelnemers van onze reizen en andere geënteresseerden hun reis goed kunnen voorbereiden. 

Het beeldmateriaal van de afbeelding is gemaakt door KaperGerlings gedurende de Kunstbiënnale van Venetië 2017, Architectuurbiënnale van Venetië 2018 en de Biënnale van Lyon in 2017.

€18,00
€0,00
* Kies de startdatum en tijd:


Contactinformatie

KaperGerlings vof
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@kapergerlings.nl
kapergerlings.nl
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154
 
 
Algemene voorwaarden
Privacy en cookiebeleid
Covid-19 beleid KaperGerlings

Social media

    Facebook
    Twitter @kapergerlings
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube

Nieuwsbrief aanmelden

Blijf op de hoogte.
U kunt zich te allen tijde afmelden.

Over KaperGerlings

Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling

Leren en leven in de wereld van morgen.
Wij zijn gefascineerd door de mensen en de wereld om ons heen. Van de geschiedenis hoe alles zo gekomen is tot en met dat wat de toekomst ons brengt. Onze brede interesse in geschiedenis, mens en samenleving, technologie, kunst en ecologie, biedt inspiratie, kennis, nieuwe inzichten waarmee wij groeien en ontwikkelen. Wij nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht door de wereld. Letterlijk en praktisch met excursies, reizen en evenementen en meer figuurlijk en theoretisch met cursussen, lezingen en congressen. Meer over ons