Architectuurreis Vicenza Mantua en Venetie
De basisinformatie
 • Reisdata: dinsdag 30 mei - maandag 5 juni 2023
 • Reissom: € 1.298,-
 • 7-daagse reis, inclusief vlucht, transfer, logies en ontbijt in 3-sterren hotel, 3-daagse ov-kaart in Venetië, entreegelden en Nederlandstalige begeleiding.
 • Status: boekbaar (Vertrekgarantie)
Moderne kunst en architectuur in Helsinki
Pluspunten
 • 1 interactieve live online lezing
 • Palazzo del Te en Palazzo Ducale in Mantua
 • Villa Rotonda en Villa Barbaro
 • Stadswandelingen in Vicenza, Venetië en Mantua
 • Architectuurbiënnale van Venetië
 • Basilica Palladiana in Vicenza
 • Mogelijkheid voor samen dineren en borrel
SRC Reizen
SRC Reizen

Wij organiseren onze reizen altijd in samenwerking met SRC Reizen. Het KaperGerlings Instituut inititeert de reizen en is verantwoordelijk voor het programma en de eigenaren van het instituut verzorgen de reisbegeleiding. SRC Reizen organiseert het vervoer (bus, trein of vliegtuig), transfer op locaties en het hotel.

Reisleiders
De reisleider

Venetië is één van onze favoriete reizen. Wij, Job Gerlings (rechts op de foto) en Ralph Kaper (links op de foto) zijn jouw reisleiders. Job is gespecialiseerd in de hedendaagse kunst en kunstmanifestaties en begeleidt de reis inhoudelijk en Ralph begeleidt de reis organisatorisch. We zorgen voor een goede groepscohesie en -sfeer. Je mag iedere avond mee eten en borrelen. Dus ook heel geschikt voor iedereen die alleen reist.

 

Introductie

Al sinds de Renaissance vormt de Veneto een unieke plek binnen de architectuurgeschiedenis. Met de economische bloei in de steden bloeide de architectuur als nooit te voren. Rijke stadhuizen, paleizen, burchten en buitenhuizen sieren nog steeds de vele steden en dorpen en vormden de inspiratie voor vele paleizen in Noord-Europa. En in Venetië is de voorliefde voor architectuur nooit verdwenen. Met de eigen architectuurbiënnale heeft deze stad zich opnieuw in het centrum van architectuurwereld geplaatst.

Met deze reis maken wij een trip door de architectuurgeschiedenis. Met het prachtige hertogelijke paleis in Mantua starten wij met de Middeleeuwen om daar met de kerk Sant’Andrea het begin van de Renaissance in te luiden. De architectuur in Vicenza en omgeving vormt de late Renaissance en met Palazzo del Te bewonderen wij het Maniërisme. In Venetië staat met Santa Maria del Salute een van de hoogtepunten van de Barok en de architectuurbiënnale geeft ons een blik in de nabije toekomst. 
Ga je mee op pad naar deze bijzondere architectuur?

SRC Reizen en KaperGerlings zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen. Het initiatief, inhoudelijke voorbereiding en de uitvoering voor en tijdens de reis ligt bij het KaperGerlings Instituut en de reisorganisatie (vlucht, hotel en transfers) bij SRC Reizen. Samen zorgen wij voor een prachtig reisprogramma.