Cursus westerse geschiedenis | Deel 5: Nieuwe Wereldorde 1320x300

Cursus westerse geschiedenis | Deel 5: Nieuwe Wereldorde

Deze cursus geeft jou inzicht in de huidige wereld met de Nieuwe Wereldorde. Door op basis van de voorgaande geschiedenis, de hedendaagse gebeurtenissen te verklaren en te duiden.

Voorkennis is niet vereist

Prijs: vanaf € 169,00 inclusief 21 % btw

Locatie: Online

  Data en tijden

Deze cursus heeft 4 colleges van 2,5 uur die live online worden verzorgd om de twee weken. Online cursussen zijn interactief, dus mondeling dialoog mogelijk, net als in een klas.
Online colleges zijn live en kunnen opgenomen worden als je dat minimaal één dag vooraf doorgeeft aan ons of jouw docent. Zo hoef je niets te missen.

(tabel is op mobiel scherm schuifbaar van links naar rechts)

CodeDataTijdLocatie/VormDocent
- Data worden nog bekendgemaakt 10:00 - 12:30 uur Interactief live online Drs. Erlend van Ark
- Data worden nog bekendgemaakt 19:00 - 21:30 uur Interactief live online Drs. Erlend van Ark

  Inhoud

Geen einde van de geschiedenis maar eerder een soort terugkeer naar een negentiende-eeuwse multipolaire wereldorde, met een zwalkende grootmacht en opkomende concurrentie. Hoe moeten we de nieuwe wereldorde duiden? Welke ontwikkelingen zijn er korte en lange termijn? Hoe staat het Westen ervoor anno 2019-2020? Welke rol kan Europa spelen?

Iedere les bestaat uit een hoorcollege en een werkcollege. Tijdens het hoorcollege krijg je uitleg. In de werkcolleges komen vragen aan bod over actuele onderwerpen.

Het complete studieprogramma westerse geschiedenis
Deze cursus is onderdeel van het studieprogramma westerse geschiedenis. Dit studieprogramma bestaat uit 5 online cursussen die je zowel los als achter elkaar kunt volgen. De cursussen behandelen de prehistorie en klassieke oudheid, de Middeleeuwen, de Renaissance en Verlichting en de 19e en 20ste eeuw.

Literatuur:
Wordt nader bekend gemaakt.


Docent van deze cursus

Erlend van Ark

Drs. Erlend van Ark

Historicus gespecialiseerd in de geschiedenis van de 19e en 20ste eeuw en auteur van de boeken De Eerste Wereldoorlog en begrijpelijke taal en De Tweede Wereldoorlog in begrijpelijke taal.


 Inschrijven

Je betaalt pas wanneer de activiteit definitief doorgaat. Je ontvangt dan per e-mail een factuur.

En wil je je voor meer activiteiten tegelijkertijd aanmelden en niet telkens al jouw gegevens moeten intikken? Zet dan in het extra informatieveld de titels en startdata van deze activiteiten of bel ons op 0343-701046.

© bannerfoto: PxHere