Reisdata:

 • Donderdag 15 september t/m maandag 19 september 2022 (volgeboekt)
 • Dinsdag 4 oktober t/m zaterdag 8 oktober 2022 (volgeboekt)

Reissom: vanaf € 1.249,00 per persoon

5-daagse reis, inclusief vlucht, transfer, logies en ontbijt in 3-sterren hotel, 3-daagse ov-kaart, 2-dagenkaart voor de biënnale, 1 interactieve live online lezing en Nederlandstalige begeleiding.

Status: volgeboekt

Deze reis wordt verzorgd door SRC Reizen i.s.m. KaperGerlings Instituut. Daardoor valt deze reis onder de ANVR, de SGR en de boekingsvoorwaarden van SRC Reizen.

Lees verder hieronder

In 2022 wordt de 59ste kunstbiënnale in Venetië georganiseerd. Traditiegetrouw gaan wij met een groep naar deze grootste en oudste biënnale ter wereld!

In samenwerking met

Lees verder hieronder

Venetië is één van onze favoriete reizen. Wij, Job Gerlings (rechts op de foto) en Ralph Kaper (links op de foto) zijn jouw reisleiders. Job is gespecialiseerd in de hedendaagse kunst en kunstmanifestaties en begeleidt de reis inhoudelijk en Ralph begeleidt de reis organisatorisch. We zorgen voor een goede groepscohesie en -sfeer. Je mag iedere avond mee eten en borrelen. Dus ook heel geschikt voor iedereen die alleen reist.

Lees verder hieronder

Inhoud

In 2022 wordt de 59e kunstbiënnale in Venetië georganiseerd. Traditiegetrouw gaan wij met een groep naar deze grootste en oudste biënnale ter wereld!

De Venetiaanse biënnale is één van de graadmeters van de hedendaagse kunst. Deze grootschalige tentoonstelling kent naast een enorme expositie georganiseerd door de hoofdcurator ook inzendingen van ruim 60 landen die in eigen paviljoens werken van grote kunstenaars tonen. Iedere editie trekt de créme de la créme van de kunstwereld naar deze Italiaanse stad. En doordat deze editie met een jaar was verschoven, kijkt de kunstsector vol verwachting uit naar deze manifestatie.

Thema kunstbiënnale 2022

De kunstbiënnale heeft dit jaar de titel 'The Milk of Dreams' en wordt gecureerd door de Italiaanse curator Cecilia Alemani. Alemani is bekend geworden onder het grote publiek als hoofdcurator van de High Line Art in New York City (VS). Daar zorgde zij voor pakkende buitenexposities van grote kunstenaars. Vaste biënnale bezoekers hebben in 2017 een andere expositie onder haar supervisie gezien, namelijk 'Il mondo magico', de Italiaanse bijdrage van de 57ste kunstbiënnale.

Met 'The Milk of Dreams' grijpt Alemani opnieuw terug naar een magische wereld. De titel is rechtstreeks ontleend aan het werk van de Surrealistische kunstenares Leonora Carrington (1917-2011). Zij schreef in de jaren '50 in Mexico dit boek en illustreerde deze met eigen tekeningen. De karakters konden alles zijn, alles worden, de wereld was magisch en alles bekeek zij door een bril van verbeelding. Terwijl haar eigen leven zelf vol van beperkingen stond.

Dit concept, een wereld vol beperkingen en een wereld vol fantasie en verbeelding zijn de leidraad voor Alemani. Hoe kunnen we onze huidige wereld anders bekijken? Welke gevolgen hebben klimaat, voortschreidende technologie, wetenschappelijke ontdekkingen? Welke verantwoordelijkheid dragen wij naar de aarde, natuur en dieren? En hoe zou de wereld eruit zien zonder ons?

De centrale expositie onder curatorschap van Cecilia Alemani wordt opgebouwd rondom drie thema's:

 • de weergave van lichamen en hun metamorfosen.
 • de relatie tussen individuen en technologieën.
 • de verbinding tussen het lichaam en de aarde.

Programma

De reis proberen wij zo ontspannen mogelijk te maken. Daarom nemen wij jou mee op pad langs de vele kunstwerken die de biënnale rijk is. 's Ochtends  neemt Job jou mee in een wandeling langs de belangrijkste bijdragen van deze editie. En in de middag kun je zelf bepalen of je meer wilt zien op het terrein van de biënnale, of dat je juist de terrassen, kanalen, musea en winkels van Venetië wilt bezoeken.
Wij organiseren elke avond de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren (wel op eigen kosten) of iets te drinken ter afsluiting van de dag. Dit is vrijblijvend en biedt een ontspannen manier om de dag af te sluiten.

Het programma van deze reis ziet er als volgt uit (tussentijdse wijzigingen voorbehouden)

Dag 1, Vliegreis naar Venetië:
Je vliegt op deze vanaf Schiphol naar Venetië, waarna je met boottransfer naar jouw hotel wordt gebracht. Afhankelijk van onze aankomsttijd bij ons hotel, maken wij een wandeling over het Lido over de hoofdboulevard, langs het strand en meerdere bijzondere woonhuizen.

Dag 2, stadswandeling in Venetië, de landenpaviljoens in de stad:
De ochtend starten wij met een route door Venetië langs meerdere landenpaviljoens die in het kader van de kunstbiënnale hun onderkomen hebben gevonden in verschillende stadspaleizen en galeries. Wij hebben een selectie gemaakt van de meest bijzondere paviljoens die in de stad te vinden zijn. Gedurende de wandeling licht Job ook de historische plekken toe die wij passeren.

In de middag kun je zelf jouw programma invullen met een bezoek aan een museum, tentoonstelling of om gewoon te genieten van Venetië. Voor degene die ook de historische stad wil ontdekken, neemt Job ons mee op een facultatieve wandeling door de stad langs de vele unieke monumenten. We bekijken het Dogepaleis met de Brug der Zuchten die het paleis verbindt met de gevangenis. Ook bekijken wij de San Marco, de unieke klok op het San Marcoplein en de daar niet ver vandaan gelegen Santa Maria dei Miracoli, bijgenaamd de Juwelendoos. Via de Rialtobrug gaan wij naar de oude markt. Om vervolgens de Santa Maria Gloriosa dei Frari te bekijken.

Dag 3: Bezoek aan de kunstbiënnale, de Arsenale
Vandaag bezoeken wij de Arsenale. Sinds een paar jaar vormt de grote Corderie, een oude touwslagerij, het centrale startpunt van de biënnales. Hier heeft de hoofdcurator haar thema uiteengezet. Het eerste deel van de expositie van hoofdcurator Cecila Alemani onder de titel The Milk of Dreams vormt ons startpunt van deze dag (het tweede deel bevindt zich in de Giardini). Daarnaast presenteren 30 landen hier hun bijdrage aan deze kunstbiënnale. Hier vinden wij onder andere Zuid-Afrika, Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Italië, China en de Filipijnen.

Samen bezoeken wij het terrein van de Arsenale met tussendoor een koffie pauze en lunch pauze. In de middag heb je ruimte vrij om zelf werken opnieuw te bekijken, gemiste plekken alsnog te bezoeken of om de stad zelf in te gaan. Het biënnale terrein sluit dagelijks om 18.00 uur.

Dag 4: Tweede bezoek aan de kunstbiënnale, de Giardini
Op deze dag bezoeken wij het tweede deel van de kunstbiënnale, nu in de Giardini. Wij bezoeken hier het centrale paviljoen, waar Cecilia Alemani het tweede deel van haar centrale expostie The Milk of Dreams heeft ondergebracht. Daarna brengen wij een bezoek aan enkele landenpaviljoens, waaronder het Nederlandse paviljoen.

's Middags heb je de ruimte om een eigen invulling te geven aan de dag. Mogelijk wil je meer landenpaviljoens bekijken waaronder de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Griekenland of Brazilië (en vele anderen) of ga je richting stad of strand. Ook voor de Giardini geldt dat het terrein om 18.00 uur sluit.

Dag 5: Vrije ochtend en terugreis naar Nederland
In de ochtend heb je een vrij programma. Je hebt voldoende tijd voor een museumbezoek, een ochtend op het strand of om souvenirs te halen in de stad. In de middag word je met een boottransfer naar vliegveld Marco Polo gebracht, van waar je het vliegtuig pakt naar Nederland.

Veilig reizen

Om veilig en zeker te reizen hebben wij enkele vaste gedragsregels waaraan iedereen die meereist zich houdt. Deze regels zijn simpel en helder:

 • We volgen overal de regels rondom de COVID19 maatregelen die door de lokale overheden zijn vastgesteld.
 • Iederen neemt voldoende mondkapjes mee en ontsmettingsmiddel (denk aan handalcohol).
 • Iedereen houdt gepaste afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar (tenzij je tot eenzelfde huishouden behoort). Iets dat wij kunnen handhaven dankzij de audiosets die meegaan op reis.
 • Je zorgt dat je de coronapas of QR-code op papier meeneemt op reis.
 • Ben je ziek? Dan blijf je thuis.

De maatregelen rondom COVID19 veranderen maandelijks en verschillen per land. SRC Reizen stuurt je vooraf aan de reis een overzicht van de dan geldende maatregelen in Italië.

Reisgegevens en reissom

Reisdata:
(In verband met de stijgende prijzen van de vliegtickets, raden wij u aan om tijdig te boeken)

(Op een tablet of mobiele telefoon is de onderstaande tabel te schuiven van links naar rechts)

Vertrekdatum Reisduur Status Prijs p.p.
Donderdag 15 september 2022 5 dagen VOLGEBOEKT € 1.098,00
Dinsdag 4 oktober 2022 5 dagen VOLGEBOEKT € 1.245,00

Toeslag voor een 1-persoonskamer is € 300,00 per persoon.
Hieronder vind je een overzicht van hetgeen inclusief en exclusief in de reissom is.

Reispartner:

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd in samenwerking met SRC Reizen. In deze samenwerking is SRC Reizen het officiële reisbureau en jouw boekingsgegevens worden met hen gedeeld. Daarmee valt jouw reis onder de ANVR en de SGR. 

Inbegrepen:

 • 1 voorbereidende interactieve live online lezing over de kunstbiënnale
 • De vluchten tussen Amsterdam Schiphol en Italië en terug.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Transfers met boot van het vliegveld naar het hotel en vice versa.
 • Overnachting in een 2-persoonskamer voorzien van een bad of een douche en een toilet. Als je alleen reist, dan verblijf je in een 1-persoonkamer.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt.
 • Begeleiding door KaperGerlings.
 • Een 2-daagse entreekaart tot de kunstbiënnale van Venetië.
 • Openbaarvervoerskosten in Venetië op basis van een 72-uurs ticket in verband met het reizen naar de kunstbiënnale (Arsenale en Giardini).
 • Audiosysteem.

Niet inbegrepen:

 • Entreegelden tot musea en kerken
 • Toeslag ruimbagage bij KLM
 • Kosten voor diners en lunch
 • Kosten voor openbaar vervoer buiten de hiervoor genoemde 72-uurs tickets.
 • Calamiteitenfonds € 2,50 (verplicht)
 • SGR-bijdrage, € 5,- per persoon per boeking (verplicht)
 • Administratie kosten € 20,00 per boeking
 • Meerkosten voor een 1-persoonskamer a € 121,00 per persoon.

Groepsgrootte:
Minimaal 15 deelnemers
Maximaal 30 deelnemers

Extra optie: zonder vlucht
Wil je wel mee naar Venetië maar zonder de vlucht bij KLM, dan is dat zeker een optie. Neem daarvoor dan even contact op met SRC Reizen via 050 – 3 123 123.

Annuleren
De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door SRC Reizen. Annuleren van de reis vindt daarom ook plaats op basis van de voorwaarden van SRC Reizen. Deze voorwaarden vind je op deze pagina bij SRC Reizen

Overige informatie:

 • De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door SRC Reizen. Je ontvangt na aanmelding van jouw reis een bevestiging.
 • Indien je een kamer deelt met een reisgenoot en niet op het zelfde adres woont, kun je het adres van jouw medereiziger in het vak opmerkingen vermelden. Je ontvangt dan beiden een factuur van SRC Reizen.

Vervoer

Je vliegt met KLM vanaf Amsterdam Schiphol naar Marco Polo Venetië en terug. Tussen de luchthaven en jouw hotel in Venetië wordt een transfer geregeld per boot.

Vluchttijden onder voorbehoud

Vlucht Vluchtnummer Vluchttijden
Amsterdam Schiphol - Venetië Marco Polo  KL1655  09:10 - 10:50 uur 
Venetië Marco Polo - Amsterdam Schiphol  KL1656   16.55 - 18:55 uur 

 

Vluchttoeslag
Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Jouw hotel, onder voorbehoud:
Je verblijft in Hotel Rigel of in Hotel Venezia 2000 (voor reizigers die na 5-08-2022 geboekt zijn) op het eiland Lido di Venezia. Deelnemers aan onze Biënnale kunstreis vorig jaar waren erg enthousiast over dit hotel. Service, kamers en ontbijt zijn erg goed bevallen.
Het 3-sterrenhotel is centraal gelegen op loopafstand van de boothalte die jou naar Venetië stad brengt, een paar boothaltes van San Marco, Arsenale en Giardini.
Op 10 minuten lopen van de hotels ligt het Venetiaanse strand.

 

Jouw gids en reisleider

Venetië is één van onze favoriete reizen, daarom gaan wij beiden mee, Job Gerlings (rechts op de foto) als jouw gids en Ralph Kaper (links op de foto) als jouw reisleider. Daarnaast is de eerste reis direct in de week na de opening, waardoor Job zich volledig op de inhoud richt en Ralph de reisorganisatie oppakt. Een soepele combinatie.
Job is kunst- en architectuurhistoricus en neemt je mee door de Biënnale en Venetië. Hij kan je alles vertellen over de stad, de kunst, de geschiedenis én over de huidige exposities op de Biënnale van Venetië.
Ralph is jouw reisleider en verzorgt alle organisatorische zaken. Hij regelt de restaurants, boottickets, hotelzaken, entrees en naast het ontzorgen, zorgt hij voor een goede groepssfeer en -cohesie.
We staan tijdens de reis alle dagen tot jouw beschikking. Dus als je alleen mee reist kun je altijd aansluiten.

Impressie

© alle foto's zijn gemaakt door het KaperGerlings Instituut.