Een succesvol jaar afgesloten

Wat een uitdaging was 2016-2017. Voor ons het eerste complete studiejaar als KaperGerlings, van twee bedrijven (First Row Entertainment en JMG Marketing) naar één bedrijf, direct starten met vier studiejaren met in totaal 180 cursisten, 4 excursies door het (buiten)land, twee kunstreizen, veel losse lezingen. In totaal bijna 300 nieuwe gezichten die zeer tevreden hebben deelgenomen aan één of meerdere van onze activiteiten. En in deze zomer kijken wij met plezier en tevredenheid terug naar een prachtig afgerond jaar en worden wij enthousiast van wat er komen gaat in 2017-2018. 

Dat wij in mei 2016 een kunstinstituut in de schoot geworpen kregen is een van de grootste cadeaus die je kunt krijgen. In een locatie met de voordeur op 5 minuten van Station Amsterdam Zuid, volle groepen en zeer enthousiaste cursisten die zich blijven verdiepen in de kunst en kunsthistorie. Dit past perfect in onze plannen die wij in maart 2017 hadden gevormd. Door het samenvoegen van onze beide bedrijven kunnen we meer focussen op de evenementen en cursusssen gericht op kunst en geschiedenis, ecologie en natuur en mens en maatschappij. Met het kunstinstituut kregen wij het vliegwiel dat wij zo graag wilden. En dat de cursisten vrijwel allemaal meegingen naar het nieuwe studiejaar was een extra beloning.

En bij deze cursussen, daar horen reizen bij. Althans, dat vinden wij. En daarom hebben wij dit jaar in samenwerking met SCR Reizen twee reizen georganiseerd. Een reis naar de kunstbiënnale van Venetië (Italië) en een reis naar Documenta 14, de vijfjaarlijkse kunstmanifestatie in Kassel (Duitsland). En ook deze reizen waarbij we persoonlijk het gidswerk en reisleiding verzorgden ervaarden onze groepen reizigers als een succes. Twee enthousiaste groepen die de kunst absorbeerden, bewonderden en bekritiseerden in positieve zin. 

En nu naar 2017-2018
Wij kijken ook naar het komende jaar, vol enthousiasme en energie. Wij breiden uit met cursussen architectuur en Klassieke Oudheid, drie cursusjaren Geschiedenis en taalcursussen. Ook gaan we op reis in 2017, eerst met een busreis naar bijzondere plaatsen rondom de Eerste Wereldoorlog in België en Frankrijk. Daarna in november met een wijnreis naar midden Italië. En deze wijnreis sluit aan op ons nieuwe traject Welzijn en lifestyle. In het najaar plannen we fieldstrips gecombineerd met lezingen van ecologen voor onze Ecologie en Natuurlijn en lezingen en evenementen vanuit muziek, theater en muziektheater (het specialisme van First Row Entertainment).
En wij gaan op reis in 2018. Dan reizen wij naar Frankrijk langs de gotische kathedralen, naar  de 10e Berlijnse Kunstbiënnale, de 13e Manifesta die in 2018 in Palermo plaatsvindt en we maken een architectuurreis door de Veneto en Venetië met de architectuurbiënnale van Venetië als eindbestemming.

Wij zijn enthousiast en vol energie om ook van het komende jaar een succes te maken.  Op reis door de wereld van verleden tot nu. Van mens, maatschappij, cultuur en natuur. Verdieping van uw kennis, verbreding van uw visie. Gefascineerd raken door scheppend en inspirerend werk. Genieten van verfrissende visies, omgevingen en kunstwerken. Voelen dat u leeft.  

Reis u met ons mee? We hebben u graag aan boord.